Ofte stilte spørsmål

Vi får ofte en rekke spørsmål fra beboere, og har samlet en oversikt med svar til deg her.

Husordensregler

Vedtekter

Parkeringsbestemmelser

 

Vi pusser opp - hvor lenge kan vi holde på? 

Du har lov til å pusse på hverdager mellom kl 08-20, kl 10-18 i helger og kl 10-15 jul, nyttår, påske og pinseaften. Det er IKKE lov til å jobbe på helligdager utover dette. Spesielt støyende arbeid må begrenses til maks to påfølgende helger. Husk å sette opp nabovarsel i din oppgang og i nabo oppgangene.

 

Parkering

Parkering utenfor oppmerket område, slik som i innkjørsler, foran innganger, på plener eller lignende er ikke tillatt. Har du urettsmessig fått parkeringsbot? Send epost til: klagemail@smartsecurity.noLes mer om våre parkeringsbestemmelser.

 

Vi skal ha selskap - hva bør vi gjøre for å varsle naboene? 

Heng opp nabovarsel i oppgangen og i nabo oppgangene. Musikk og lydnivå må dempes i tidsrommet kl: 22-07 på hverdager, og kl 23-10 på lørdager. Det skal være rolig på søndager. Det er hyggelig med sosiale aktiviteter, men ta hensyn til naboen din :)

 

Er det lov å treningsapparater i boligen?

Det er lytt i leilighetene, og tredemøller og sykler anbefales ikke. Vi viser imidlertid til regler rundt oppussing, og at det skal være ro etter kl 20.  

 

Opphold i oppganger

Det skal være ro i oppgangene hele døgnet.

 

Opphold ved utearealer

Vi synes det er hyggelig at beboere benytter seg av utearealene våre, men minner om ro etter kl 22. Det er ikke lov med ball-spill utenom oppsatte plasser. Borettslaget har flere fotballbaner og lekeplasser. 

 

TV/Bredbånd

Borettslaget er kunde hos GET som gir deg som beboer gode priser. Du bestiller selv hos GET. Her finner du mer informasjon og priser. 

 

Er det tillatt med dyr?

Dyrehold for ett dyr er tillatt på Ødegården. (Les mer i våre vedtekter). Det er ikke tillatt med "utedyr". Søknadsskjema for dyrehold. (Du kan søke om tillatelse for dyrehold av flere dyr). 

 

Grilling? 

Det er lov å benytte gassgrill og elektrisk grill på Ødegården. Det er ikke tillatt med kullgrill.

 

Blomsterkasser 

Ønsker du å pynte med blomsterkasser på hverandaene, må disse henges på innsiden for å unngå ulykker. Gjelder leilighetene.

 

Låsing av ytterdør

Ytterdørene i blokkene skal være låst hele døgnet. Det samme gjelder kjellerrom og fellesrom. Alle er ansvarlig for å sørge for at dørene er låst for å unngå at uvedkommende får tilgang til private eiendeler.

 

Nabokonflikter

Vi oppfordrer alle til å ta en dialog med naboen om man har noe på hjertet. Beboere på Ødegården er etter vår mening fornuftige og hensynsfulle mennesker, slik at det meste bør løses gjennom kommunikasjon. Om dette ikke fungerer, så kan du selvsagt ta kontakt med styret på styret@odegarden-brl.no. 

 

Ønsker du parkeringsplass?

Driftstjenesten håndterer alle søknader vedrørende parkeringsoblater, gjestekort, garasjeleie eller parkeringsplass.

 

Ventilasjonsanlegg

Vi har nytt ventilasjonsanlegg, og filteret til kjøkkenvifta må byttes 2 ganger i året. Avtal tid for henting av gratis filter hos Driftstjenesten.

 

Kjøring på stikkveier

Stikkveiene kan kun benyttes til kjøring ved frakt av tyngre inventar og eiendeler. Kjøring etter kl 22 er ikke lov. Les mer om våre parkeringsbestemmelser.

 

Avfall og kildesortering

Vi har søppelsjakter ved begge endene av parkeringsplassen. Her kildesorterer du klær, metall, glass, papp, papir, plast og matavfall. Annet avfall må du SELV sørge for å levere til Oppegård gjenvinningsstasjon. Om dette plasseres rundt søppelkassene / husene kan du bli fakturert for fraktkostnader. 

 

Jeg vil leie ut boligen min

Du må søke styret om fremleie, og kun inntil 3 år. Se vedtekter punkt 3-3 Bruksoverlating.